Gedachtegoed

 

NewTechBusiness is een gedachtegoed binnen alle Business opleidingen van het ROC van Amsterdam – Flevoland. We staan voor continue uitwisseling tussen professionals uit bedrijfsleven en onderwijs om bij te dragen aan de ontwikkeling van de professionals van de toekomst.

Deze uitwisseling en samenwerking in co-creatie zorgt voor een actueel curriculum met thema’s, programma’s en skills in de praktijk écht relevant zijn. In de vorm van bijvoorbeeld Hot Topic college’s, BusinessTalks, gastlessen en challenges wordt gedurende het schooljaar het bedrijfsleven de school in gehaald. Door stages, bedrijfsbezoeken en praktijkopdrachten maken de studenten kennis met hun toekomstige werkplekken en collega’s.

Ben je professional uit het werkveld en zou je hier graag aan willen bijdragen of heb je een ander idee, we komen graag met je in contact! 

Hoe kan ik bijdragen?

  • Kennismaking & startsessie: wat kunnen we voor elkaar betekenen? (+- 2 uur) 
  • Co-creatie: Deelname aan één gezamenlijk netwerkmoment (2 – 4 uur)
  • Onderwijsmoment: Verzorgen van één onderwijsmoment, naar eigen invulling (+- 2 uur) , bijvoorbeeld een Praktijk Challenge, Hot Top college of Business Talk.

Daar staat tegenover:

  • Maatschappelijke bijdrage en betrokkenheid 
  • Toegang tot grote groep potentiële werknemers  
  • Invloed op curriculum  
  • Naamsbekendheid  
  • Netwerkmogelijkheden met andere professionals uit het werkveld 

partners

“Een mbo-student met een gerichte opleiding kan bij ons vaak sneller aan de slag dan een breed opgeleide hbo-student. Deze mbo’ers zijn vaak sneller ingewerkt. Wij zien écht de meerwaarde van mbo-studenten. Een combinatie van verschillende opleidingsniveaus is wat een team sterk maakt.”.

Docenten

“Ik zou de student meer als een young professional willen benaderen.”
“Ik wil met New Tech Business bedrijven kennis laten maken met het werk- en denkniveau van mbo-studenten.”

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

studenten

“Bedrijven hebben vaak liever hbo-studenten, maar wij mbo-studenten hebben super veel te bieden. Ik heb regelmatig het gevoel dat ik mij moet bewijzen.”

Wilt u meer informatie of heeft u een specifieke vraag?

We gaan graag met u in gesprek.

Marieke Kuijper

Bellen:

Mailen: